This is something that i did earlier today, spontaneously. I didn't plan as how it was going to be. I was actually waiting for my boss to finish his meeting at hq. Getting bored, i asked a paper from my colleague and then, i just kept on drawing. Well, this piece is just another reflection of me. How i feels after getting an idea. Feels like being zap @ electrocuted. Hehe. Then this whole energy of electricity just makes me want to try everything and every style. Haha. But at the end, i ll always resort back to my own style.

Heppi blogging and have a great day everyday.
@sinchan@nggaya@ayuk
[Please share if you like / Sila Kongsi jika sudi : ) ]

44 ulasan:

  1. salam rizal,

    i cant enjoy your arts anymore... still i believe that this one is as captivating as before...

    BalasPadam
  2. salam moeha,

    tak mengapa if you cannot see.. you have inspired me to see things with mata hati. itu yang penting kan? :)

    Rizal doakan agar semuanya baik dan selamat untuk Moeha yer.

    You are one amazing blogger pal. Feel lucky to have stumbled ur site tau.

    :)

    BalasPadam
  3. Hehe comel lah awak Rizal, sampai terkeluar lidah! ;P

    Great illo! I like!

    BalasPadam
  4. hehe.. mekasih kak emila,

    hehehe...terkena zap kejutan elektrik, tuu yang dia terkujat jugak samapi terkeluar lidah..hehe

    this piece of illo is inspired by adik comel kak emila.. adik "grin" hehehe..

    BalasPadam
  5. What an adorable drawing! I love it! Nice job! Sometimes the best things come from spontaneity.

    BalasPadam
  6. Helo Kimberland,

    thank you or as we say it in Malaysia "Terima Kasih.."

    I agree, sometimes the best of things just happen spontaneously. :)

    BalasPadam
  7. Abg Rizal, (dah naik pangkat jadik abang pulak! Hehehe)

    Lawa la..I love the fact that baju dia kelak pink dan tak hangus walupun kena sambar petir. Kesian die ekkk, terkujat! =) Great job!

    BalasPadam
  8. spontaneous idea sometimes is way better than any other ideas...

    keep up da good job bro..!!

    BalasPadam
  9. saya suka awan itu.
    nampak macam sejenis kuih yang ada inti krim yang banyak!

    saya suka baju pink itu.
    mengingatkan saya kepada zaman kanak2 dan anak patung, dan seluar elvis presley!

    illo yang brilliant dan mencemburukan! haha!

    BalasPadam
  10. Trying something new is always a good thing!
    Thanks for visiting my blog!

    BalasPadam
  11. err.. your post said it was Monday. I thought it was supposed to be on friday? (as it named illo Friday). hehe..

    anyway, it was so cute! hehe..

    wah, I am so sad to read about Moeha.. I am more than speechless. huhuuuuuuuuu... rasa bersalah pun ade sbb tag dia.. adeh

    BalasPadam
  12. Maria Madonna Davidoff13 Mei 2008 10:40 PTG

    Liked your lightning. Nice job! I also have a lightning in my illo for Illustration Friday. It was an image I did a few months ago and I thought it would be right for the theme Electricity.

    BalasPadam
  13. halo adik phatelara, hehe (dah adik pulak yerr..)

    tuuu baju kaler pink tuu special edition.. tempah sama macam dalam cerita filem The incredibles.. tempat sama tempah.. ohoho, patut suka pink sebab blog dia pun pink yerr..

    Halo axim,
    yer yer aku memang setuju, kadang2 idea spontan nii lebih syok.

    will try to maintain that good job..hehe

    Halo mangosteenskin,
    guess what? my shoutmix has been fixed due to some silly mistakes..hihi.. That kueh krim, memang generous filling dia sampai terkeluar inti..hehe

    ohooo..tuu seluar elvis lama tuu..

    BalasPadam
  14. halo rbaird,
    i agree. i have yet to try new things and style. thanks for visiting..

    Halo cecilia,
    yup.. that zap feeling followed by "yes i can do it.." hehehe

    Halo haziiq,
    posted on Monday on Illustration Friday ..hehehe loyar buruk nampak..

    cute? hahaha macam hang kecik2 main vroom2 atas adik

    tak per laa tentang moeha tu, but i think dia lebih suka kita heppi dari sedih.. :) kira bila happy kita pun bagi semangat kat dia jugak

    BalasPadam
  15. Helo maria,

    thanks for dropping by. Wow, what a coincidence. Double lightning power shah i say.. teehee =)

    BalasPadam
  16. Alamak, baru perasan bnyk salah eja dlm komen sblm ni. Harap maaf ye.

    Pembetulan, tak berapa suka PINK tapi cuba mengikut kehendak pembaca. Ahaks!

    BalasPadam
  17. She seems enjoy the shock! This is a happy one, nice done.

    BalasPadam
  18. You keep producing wonderful pictures!

    BalasPadam
  19. I do agree that sometimes the best of things just happen spontaneously. Expect the unexpected, that is.

    BalasPadam
  20. kesian budak tu ngah terloncat2 kegembiraan tetiba kena sambar dek petir plak. hehehe..... nasib baik tak itam legam :)

    BalasPadam
  21. Really like the composition of this piece and the contrasts you have created using colour line work selectively :)

    BalasPadam
  22. Very cool illo! Lots of fun action going on.

    BalasPadam
  23. incek kena tag! silalah.. jgn malu2..

    BalasPadam
  24. i wish the lightning strikes me now.. i'm bored to death at my work place.. buleh kira berapa helai rambut dah atas kepala ni..

    nice illustration by the way! luv your stuffs so much!

    BalasPadam
  25. Pak rizal ...bonoriau rasa pasti ada sesuatu di fikiran yang sedang di angan2 kan ... itu firasat bonoriau melihat lukisan yang mantap ni. Insyallah mimpi jadi kenyataan. Dreams never sleep.

    BalasPadam
  26. sori ppl, for the long replies,

    halo phatelara,
    haha, rizal pun perasan yang rizal ada beberapa kesilapan di dalam ejaan. semua gara-gara nak balas komen dengan cepat.

    helo bobo,
    yup.. she does enjoy the zap. It makes him/her ( i leave that to readers to decide his/her gender) fun, wild and creative

    helo connie,
    thank you.. you r welcome. Thanks for keep coming back here. :)

    Helo sassy,
    thanks, yeah i like that expect the unexpected. :) i call it as zero expectations

    helo shahril,
    hehehe budak tu kegembiraan bila datangnya idea. sebab dia macam penulis jugak, kadang2 terkena "creative block" huhu

    helo bee,
    thanks you. Thanks too for keep coming back here. :)

    BalasPadam
  27. helo the doodlegirl,
    thank you. i like your IF electricity. I find it fun and funny. :)

    helo roxychick,
    arrghhh, tidak..another tag.. why why why..kenapa aku? kenapa? tak perr tak perrr.. InsyaALLAH kalau tak dak ara melintang, hamba buat tag tuu semua..kiki

    helo baybe foxx,
    hehe, lightning comes in different froms and ways.. i think you just have to look a bit further, in certain places, might be near of far to find that lightning of yours. :)

    thank you. thanks for dropping by. rajin-rajin laa singgah sini selalu yer..

    halo pak bono,
    Pak, yang sebenarnya, minda saya ini memang selalu berangan-angan fikirkan tentang banyak perkara. Kalau boleh, mahu saya tukarkan angan2 itu kepada realiti. :) Agreed - dreams never sleep. and it takes much effort to turn a dream into a reality.

    BalasPadam
  28. still tersenyum kena kejutan letrik... heheh.. apapun cute lerrr

    BalasPadam
  29. memang tersenyum..sebab dia amalkan konsep redha dengan apa jua cabaran hidup yang datang. :)

    BalasPadam
  30. salam..
    aku pun sama pikir mcm BCD..
    i tot, IF shud be posted on friday.. tapi it was on monday..
    hmm..

    nice works..! Happy Weekend to you too.. :)

    BalasPadam
  31. Halo Nikli..
    selamat hari minggu.. disebabkan dah ada 2 kemusyikilan.. ni meh aku terangkan IF - Ilustration Friday, maksudnya, tema yang baru akan keluar pada setiap hari jummaat. lebih kurang dalam 8-9pm waktu Malaysia. Jadi, semua illustrators ada masa seminggu untuk membuat illo masing2 sebelum keluarnya tema baru pada hari erikutnya. IF bukan maksud kena post pada hari jumaat, tapi maksudnya tema keluar pada hari jumaat.

    :) harap penjelasan tu membantu.

    BalasPadam
  32. haaa, ambik ko...
    panjang lebar kann...
    hikss...
    :D

    BalasPadam
  33. Wow, you really have a creative mind.
    It is really fun to draw something to express your feeling.
    This drawing really show that you are overjoyed and your body emit electrical current.
    Keep it up, draw more.
    Have a nice weekend.
    From: coolingstar9

    BalasPadam
  34. saya suka sekali dengan blog ini, bagus2 karyanya...

    BalasPadam
  35. helo coolingstar9,
    thanks for dropping by. Hope u have a great weekend and a great day everyday yaaa.. :)

    halo antown,
    terima kasih sebab sudi singgah. Ada masa sudi-sudi singgah lagi yer.

    :)

    BalasPadam
  36. saya juga berharap mas sering singgah ke blog saya suatu saat nanti

    BalasPadam
  37. wei aku ade persoalan utk ko:
    "Ilustration Friday, maksudnya, tema yang baru akan keluar pada setiap hari jummaat."
    sapa yg bagi tema tu? memang IF ni utk org art berkongsi karya seni ke? ko siap bgtau tentang tema tu klua dlm pukoi 8-9pm waktu malaysia. adakah ia disertai oleh semua pencinta seni di seluruh dunia?

    haaaa apa lagi jawab jgn tak jawab plak :)

    BalasPadam
  38. rizal, saya terlebih rajin. jadi saya tolong jawap. rizal tambah apa yg perlu kemudian ye.

    ya shahril, tema keluar setiap hari jumaat. setiap tema akan dipilih secara rawak drpd tema yg dicadangkan oleh sesiapa saja yg berminat nak sumbangkan idea. kalau shahril nak submit theme pun boleh. dan yes...IF ni tempat para illustrator berkongsi idea. x kiralah samada artis itu pro ataupun amatur. ini cuma tempat berkongsi, tiada hadiah dan tiada siapa akan kritik hasil seni itu. terpulanglah bagaimana interpretasi masing2 terhadap tema yg dikeluarkan. juz for fun.

    dan yes juga...illustrator yg mengambil bahagian dalam IF datang dari serata dunia. siapa2pun boleh join IF. Kalau shahril nak join pun buleh. hehe.

    ingin tahu lebih lanjut, klik saja badge Illustration Friday tu. cheers!

    BalasPadam
  39. manggo, rizal rasa rizal tak nak tambah apa2.

    rasanya jawapan yang diberi tuu telah pun cukup..

    cuma tambahan - selalunya.. setelah illo selesai dibuat, illo kita akan dihantar ke laman IF di bawah kategori2 tertentu seperti pen-ink, water colour, pastel dan sebagainya. Di situ, semua para "illustrator" serata dunia akan memberi komen terhadap hasil karya sekiranya mereka tertarik dengan hasil kerja. IF juga boleh dikatakan sebagai satu himpunan tempat untuk meluahkan karya.

    harap ini menjawab soalan anda. :)

    BalasPadam
  40. terharunya bile manggo & rizal jawab mcm nak menghadapi exam. kidding...

    erkk nak ajak shahril join IF. rasa nanti akan digelakkan org je lebih. tapi serious shahril amat menghargai seni korang ni. yela diri sendiri tak sekreatif kalian bile tengok hasil tangan orang lain terasa kagum pula atas kurniaan Illahi kepada orang² berbakat ni.

    nak tanye kalau orang awam minat dengan kerja seni ade kelas ke? macam rizal kerja bahagian kraftangan rotan ade ke kelas untuk bagi pendedahan bagaimana nak buat kraftangan rotan ni :)

    BalasPadam
  41. I suka sangat melukis. I pernah tanya Lat, bagaimana cara nak bagi sama karektor kartun dari satu bingkai ke suatu bingkai? Katanya, tak payahlah melukis. Adeh!

    BalasPadam
  42. Hi there. Was just passing by to drop my EC.

    You're really good :) I love your art work.

    BalasPadam
  43. salam aley,

    baru perasan soalan hang.. soalannya jarang ada buat kelas untuk orang luar.. tapi kalau request ada laa jugak...kalau orang laur paling hapir dapat tgk bila kami duat demo kat luar sana..

    :)

    Salam abang zubli,
    hehehe...garang jugak yerr jawapan encik lat kita tuu yerr..hehehe

    helo rozella,
    thanks for dropping by,
    Really appreciate it for your comment.. have a great day everyday yaa.. :)

    BalasPadam

Terima kasih bertandang ke RestNrilekS. InsyaALLAH. Setiap komentar akan cuba dibalas. Sila langgan jika anda suka RestNrilekS : )