Owh tidak! Incik RestNrileks teruskan dengan perjuangan gila dengan entri ke 2 malam ini selepas entri weblog popular 1Malaysia itu tadi. Ahaha (gelak guling tertekan).

Entri ini adalah tentang kontest Incik Zul kita. Zulseffort nama blog diberi. Kenalah dengan namanya, memang Incik Zul ini bersungguh membuat duit di dunia atas talian.

Wang bEsar! Wang bEsar! dan Saya Putar Lagi. Kata Incik Zul :


"

Hari ini dengan rasminya Zul's Blog menganjurkan pertandingan Komen Oktober. Pertandingan ini akan berlangsung bermula hari ini 2 Oktober 2009 sehingga 31 Oktober 2009.

Syarat Penyertaan

Terbuka kepada Blogger Malaysia



Wajib:
1. Buat satu entry di blog anda pasal contest ni
2. Mesti ada letak backlink ke
a) entry contest ni : Contest Komen Oktober dan kepada
b) sponsor SRISURI One Stop eStore & OneDropPerfumeShop.

Tak payah panjang panjang sangat pun takper.

3. Dan sertakan url post anda di bahagian komen post ini..

Optional: Kelayakan untuk Komen Bertuah & Komen Terbaik

1. Follow @zulseffort di twitter dan tweet pasal contest ni. "@zulseffort megadakan contest Komen Oktober di http://zulseffort.blogspot.com" dan sertakan sekali dalam komen anda dibahagian post ini.

2. Tambah backlink berikut ke blog post wajib anda tadi: Weblog Popular 1Malaysia

Cara Menangnya :

1. Komen Terbanyak
Komen dan Komen dan Jangan spam- Anda boleh komen mana-mana entry di Zul's Blog untuk post bermula bulan Ogos 2009. Komen melebihi 10 patah perkataan dan berkisar pada entry tersebut. Komen-komen spam tidak kaan dikira. Malah mungkin didelete begitu sahaja.

Hadiah:
Komen Terbanyak: RM60
Komen kedua Terbanyak: RM40
Komen ketiga terbanyak: RM 30
Komen keempat terbanyak: RM10
Komen kelima terbanyak : RM10

2.Komentor Bertuah

Dapat 1 tiket selepas anda melepasi 15 komen. Setiap perserta hanya layak dapat satu tiket sahaja. Siapa yang bertuah akan menang. dipilih melalui random.org

Hadiah: 2 x RM 10

Untuk Hadiah Komen Terbaik
1) Buat komen yang bernas dan terbaik, komen yang bernas tersebut akan dipilih sebagai pemenang oleh pihak penganjur.

Hadiah: RM30

Selamat Mengomen!!

--------------------------------------------

Aha! Gara2 wang besar, Incik RnR pun membuat entri berturut2 pada malam ni. Tak pernah dibuat orang. Kalau Incik RnR pernah berjaya di Denai Hati, mungkin ada peluang juga di Zul. Haha

Seperti biasa, 3 pengomen pertama akan mendapat pautan kasih sayang percuma. Romantik bukan?


Sudahkah anda menyahut cabaran Weblog Popular 1Malaysia?



Till next time.


[Please share if you like / Sila Kongsi jika sudi : ) ]

24 ulasan:

  1. Hi Rizal! Alamak, saya tidak mampu berjuang utk mengomen spt dulu. :) Selamat mengomen, Rizal! :)

    BalasPadam
  2. salam rizal...

    wah! nampaknya se-entri dua ini gaya persembahan restnrileks sudah bertukar...sempoii ya?

    hm saya doakan semoga mereka2 yg berminat tu berjaya dalam contest ini. Mango mengaku kalah...hehe. nampak tak bendera putih2 ni? nampak?

    BalasPadam
  3. Aha, tak per debbie, yang penting masih boleh mengomen walaupun sepatah dua kata.

    Kalu sudi, boleh undi untuk entri rizal tentang " Blog for FT" dua entri ke belakang sebelum entri ini. Haha. muka tak malu minta undi.

    Selamat Berblogging :-D :-D

    Recent blog:=- RestNrilekS On Art : IF - Flying and Contemporary Croatia Drawing

    BalasPadam
  4. Waalaikummusalam wbt.

    Aha,

    Bukan gaya yang berubah tetap, cuma gaya penulisan tu cuba diberi kelainan. RnR masih seperti dulu, entri di dalam BI tetap akan muncul juga.

    Selalu berentri di dalam BI, hendak juga mencuba di dalam BM. Rasanya dah berhabuk membuat entri di dalam BM. Itu yang kena guna teknik latih tubi.

    Aha, manggo mungkin angkat bendera putih, tapi rizal pun angkat bendera putih kalau banding dengan bahagian kreatif. hehe

    Eh, kalau rajin dan sudi, jangan lupa undi Rizal untuk entri bawah tag "Blog for FT" ya - ada dua entri tu. keke

    Recent blog:=- RestNrilekS On Blog for FT

    BalasPadam
  5. Rizal, sudah pun saya vote post anda itu! Selamat berjuang! ;)

    BalasPadam
  6. :) :) :) :) :)

    Recent blog:=- Blue in Green

    BalasPadam
  7. Hey Rizal!! :-D

    Recent blog:=- Blue in Green

    BalasPadam
  8. wuah I'm confused lah Rizal :-D :-D :-D

    Recent blog:=- Blue in Green

    BalasPadam
  9. terlepas pautan romantik ketiga huhuhuhu :'( :'( :'( :'( :'(

    Recent blog:=- MM - Return of the Mack by Mark Morrison **

    BalasPadam
  10. Good luck Rizal, syabas dua post berturut2 he he! ;) ;) ;) ;)

    Recent blog:=- MM - Return of the Mack by Mark Morrison **

    BalasPadam
  11. Terima kasih debb atas sokongan anda itu.

    :D

    Recent blog:=- RestNrilekS Tentang Contest Komen Oktober di Zul's Blog

    BalasPadam
  12. Haha, 2 contests which is almost same in nature?

    hehe :-D :-D

    Recent blog:=- RestNrilekS Tentang Contest Komen Oktober di Zul's Blog

    BalasPadam
  13. Tak pe, nanti Marzie boleh berbulan madu dengan RnR di waktu lain. hehe. Bulan Madu ini milik debbs, manggo dan Mon nampaknya. :-D :-D

    Recent blog:=- RestNrilekS Tentang Contest Komen Oktober di Zul's Blog

    BalasPadam
  14. Terima Kasih terima kasih.

    Ingatkan nak buat entri yang ke 3, tapi ada hal dan tak sempat. Hmmm :-D :-D

    Recent blog:=- RestNrilekS Tentang Contest Komen Oktober di Zul's Blog

    BalasPadam
  15. Good Luck Rizal! :)

    BalasPadam
  16. hrm.. terima kasih. maka dengan rasminya penyertaan encik RnR kedalam contest komen oktober untuk disahkan! :D

    BalasPadam
  17. Aha

    Sama-sama zul, moga blog hang semakin "femes" dan dilimpahi berkat.

    Amin. :) :) :)

    Recent blog:=- RestNrilekS And Blogroll

    BalasPadam
  18. wah bagus ya bukeh dapat duittttt!!! haha. but i cannot join. hehe. :-$

    pupu
    http://bubbly-pu.com

    BalasPadam
  19. hrm.. terima kasih :) , tengah berusaha jugak ni.. :D

    BalasPadam
  20. bro aku pun join juga ..joom kita pakat2 komen ramai-ramai...

    BalasPadam

Terima kasih bertandang ke RestNrilekS. InsyaALLAH. Setiap komentar akan cuba dibalas. Sila langgan jika anda suka RestNrilekS : )