Since this semester is reaching its end for my rattan students, and today is the last day of November too, i think i post something light and easy so at least, i ll have 7 posts on this month alone. I need to work harder on RestNrilekS so i ll have an average of 2 posts per week. LoL! Yeah right rizal, the so-called- master of procrastination .

:tsk:
Anyway, two pixs below show my hard-working rattan students catching up with their DEADline, which will be on this coming friday. Ohoho. If you think the place is messy, it is not. Messy and cramp would be 40 students doing a minimum of 2 pieces of furniture at the same time and in the same place. Owh Luckily, the new rattan building is in completion. Then we can finally breathe, and are no longer suffocated like in a pack of sardine.

I hope by next week, i can post some new rattan projects : Lamps and Dining Tables (for Two).



Yeah my rattan students, better work hard for that A of yours. (grin)

Next, i was meant to do this earlier, but since i was busy (yeah right Rizal), i had prolonged this up to today. I like to say Thanks to Marzie, the owner of MyMariuca, MeowDiaries and Mariuca's Parfume for awarding me with these awesome awards. Oh! wow! I feel like Donald Trump rich with awards. Now, i need to find a bigger cupboard to put all these awesome awards. Woot! woot!. : D Thanks Marzie for thinking of me and for keep supporting RestNrilekS. I am honored.
:eheh:








And Last But Not Least, is a BM tagged that was given by Emila to Spiff, the spaceman, which later, in a happy joy-joy mood, spiff passed em to me. Yeah, people, bring it on. LoL! I dont mind a BM tag after that long winding BM tag passed by BEM of BAM BOO Ho. Maybe i should tag you people with Karangan BM satu perenggan. LoL. Yeah i should >: D

To my Non BM readers, i apologize since the rest of the entry is in BM, fulfilling a BM tag given to me by a blogger.


1. Adakah Anda Rasa Hot?
Owh! Tentu Sahaja Tidak. Incik RnR sedang bersenang lenang di dalam bilik berhawa dingin sambil menikmati secawan kopi yang panas.

2. Muat Naik Gambar Kegemaran Anda.


3. Cerita Tentang Gambar Tersebut.
Owh, Tiada apa-apa yang hendak dikatakan. Cuma hayati sahajalah ini. Gulp!!


4. Bila Kali Terakhir Makan Pizza.
Minggu Lepas, dibelanja oleh Anak Murid. OWH! Incik RnR makan pizza itu dengan ghairah dan asyik sekali. Satu nikmat dunia yang nyata. Ooo La la!

5. Lagu Terakhir Yang Anda Dengar?
Ku Malu Tapi Ku Mahu, satu "remix" yang boleh mendendangkan pinggul anda. Gabungan chennelle, Datuk Siti dan Dina.

6. Apa Yang Anda Buat Selain Menyelesaikan Tag Ini?
Tidak, tumpuan Incik RnR fokus kepada ini sahaja. Ho Ho

7. Selain nama sendiri, anda dipanggil nama apa?
Biarlah itu menjadi rahsia saya. Grrrrrr!! Rooooarrrrrrrrr!

8. Tag lagi 6 orang.
Baiklah jika itu yang kamu pasti.

1. Marzie
2. Monica
3. Anny
4. Spiff
5. Nessa
6. Zuls
Muahaha ha (ketawa jahat), enam orang itu saya ada kejutan untuk kamu semua. Tungggu ya di akhir entri.

9. Siapakah itu orang no.1 pada anda?
Seorang rakan blogger yang baik hati lagi berbakat di dalam penulisan.

10. Katakan sesuatu kepada orang no.5
Seseorang rakan blogger yang baik hati juga, owh tapi beliau juga sungguh "sassy" lagi "sashay"

11. No.3 ada hubungan dengan siapa?
Hmmmm, mungkin.... ahhh itu adalah rahsia, kenapa anda hendak tahu??

12. Bagaimana pula orang no.4?
Oho.. ho ho. No.4? Orang no.4? Pergi sahaja ke blognya dan anda akan faham orang no. 4 itu. Kata mereka, cinta pandang pertama.

13. Pesanan kepada orang no.6?
Owh! Pesanan saya hanyalah :
Pecah Kaca
Pecal Gelas
Sudah Baca
Harap Balas

Baiklah, kini untuk bersikap adil, saya juga ingin membuat tag BM ini kepada 6 + 1 (Incik Denai Hati) orang yang bertuah tadi : bersesuaianlah dengan Bulan Bahasa Kebangsaan yang telah berakhir pada Oktober 2009 : ) Owh Syahdunya. Anda tidak perlu membuat tag menjawab soalan seperti di atas, hanya enam nama yang bertuah ini, silalah membuat karangan Bahasa Malaysia dengan minima sebanyak enam baris sahaja. Wah! Tidak susah bukan. Tapi sekiranya anda ingin menjawab juga soalan di atas, anda tersangatlah dialu-alukan. Ho Ho Ho.Saya pasti tugasan ini beribu kali ganda lebih mudah dari memecahkan kacang Ngan Yin yang sedap itu. Jika anda semua mampu membuat "blog" apatah sahaja tugas picisan ini. HoHo. Tajuk Karangan adalah bebas.

Sebagai pemangkin membakar semangat anda. Saya sertakan Tugasan Saya :

Tajuk : Saya Seorang Blogger (Dengan Minima 6 Baris Sahaja)

Nama saya Incik RnR. Saya ada blog. Hari-hari saya buka komputer saya. Hari-hari juga saya minum kopi di depan komputer saya. Saya juga suka baca blog orang lain. Ada blog yang saya suka, dan ada blog yang saya tidak suka juga. Masa saya belajar dahulu, cikgu saya tidak pernah ajar kepada saya tentang blog. Mempunyai blog memang memenatkan, tapi saya berasa seronok sekali. Saya dapat kenal raaaaaaaaamaaai kawan baru apabila mempunyai blog. Saya boleh bertukar-tukar pendapat dengan mereka. Saya tahu mereka itu orang yang baik-baik belaka. Saya harap mereka semua bahagia di mana sahaja walau mereka berada. Sekian Terima Kasih : )

Sirap dihidang di dalam gelas kaca,
Bersama santapan rendang dan ketupat,
Owh rakan ku sekalian sudilah baca,
Lepas tu, apa lagi, cepat-cepatlah buat.

Hehe.
Terima Kasih dari saya yang amat baik.
:woooh:

Till next time.

[Please share if you like / Sila Kongsi jika sudi : ) ]

59 ulasan:

  1. Abis.. abis.. susahnyoooooo tag tuuuuuuuuuuuu :-P

    BalasPadam
  2. workshop u memang seronok.. kalu pack like sardines kan best.. hahahhhaa.. ada aircon tak?

    Recent blog:=- Unexpected Decline of Productivity

    BalasPadam
  3. one person can work on one big furniture? wah.. mest kena ambik masa yg amat lama to finish project tu kan...

    tq for tagging me.. harap harap saya akan habiskannya sebelum christmas :D

    urmm... lagik ada essay BM tu... abis abisssssssssss la kito semua..

    Recent blog:=- Unexpected Decline of Productivity

    BalasPadam
  4. happy monday and whatever's left of it... 8-)

    Recent blog:=- Unexpected Decline of Productivity

    BalasPadam
  5. Ha ah Any, tag itu memang teramat susah sekali. LoL :-P :-P :-P

    Ahh akhirnya, "cumluv" untuk piperkingdom digunakan sepenuh juga . Syabas ani.

    Syabas juga menjadi yang pertama : )
    :) :) ;)

    Recent blog:=- RestNrilekS on Mindless Ramblings

    BalasPadam
  6. Kami cuba menyelematkan alam sekitar, jadi tiadalah penghawa dingin. HoHo.

    Tu tgh tak padat, kalau padat, tuu yang budak2 ada sampai ngagis tensi tertekan nak siapkan kerja.

    Ketua Jurusan dia pulak macam rimau tgh lapar masa tu. HoHo :-D :-D

    Recent blog:=- RestNrilekS on Mindless Ramblings

    BalasPadam
  7. Anny, not one big furniture, memang selalu rizal wajibkan seorang siapkan satu set.

    Kalau meja makan, seorang samada buat untuk meja makan 4 orang ke atas.

    Kalau set ruang tamu, sorang biasanya kena buat double@triple seater, single seater dan side table. Aha, ketua jurusan dia memang kejam.

    My tagline: Failure is not an option. LoL - tuu yang depa tensi tertekan. aha :-D :-D :-P

    Recent blog:=- RestNrilekS on Mindless Ramblings

    BalasPadam
  8. ye ye, Happy monday to you. Owh congrats sebab dapat chop yang pertama : ) :-D

    Recent blog:=- RestNrilekS on Mindless Ramblings

    BalasPadam
  9. Wahai encik Rizal yang budiman, anda sungguh kejam!! :'( :'(

    susahnya tag ini... kene buat karangan lagi. Lu tau tak bila kali terakhir saya menulis karangan?? Lebih dari 20 tahun dahulu you know...

    Tapi untuk tidak mengecewakan tuan rumah ini, saya akan menyambut cabaran ini... tapi berikan saya masa ya. 8-) 8-)

    Recent blog:=- Such An Honor!

    BalasPadam
  10. LOL! Me, sassy??

    Aduh... I'm just a plain Jane.

    anyway, thank you.. I shall remember the word sassy from now on :-D :-D

    Recent blog:=- Such An Honor!

    BalasPadam
  11. Terima kasih Nessa di atas pujian saudari yang mengatakan saya seorang yang budiman.

    Kembang hidung terasa bangga hamba mendengarnya.

    Tag ini adalah mudah sahaja. 6 perenggan sahaja minimanya. Ayuh, nessa pasti boleh, Malaysia boleh, nessa boleh. eee haa.

    20 tahun, wah wah wah, lama sungguh tu, apa salahnya asah bakat yang terpendam tu. Untung-untung bakat tu keluar boleh buat buku. Untung rezeki kaya macam R.K Rowling. aha. Tak ke beruntung tu? hoho.

    Yer, jangan salahkan saya, salahkan spiff dan Bem yang memberi saya sumber inspirasi. Hati kecil Incik RnR berkata, sampai bila hendak menjadi mangsa, kini tibalah masanya menjadi pemangsa pulak. Yeee Haaaaa!!

    Incik RnR yang budiman ini sekali lagi terasa bangge sehingga kembang kuncup kerana Nessa tidak akan mengecewakan tuan rumah. eeeeee haaaa

    Terima Kasih Nessa

    Syabas juga menjadi pengomen - komen + chomel yang kedua bagi entri ini.

    LoL - tak ku sangka Incik RnR membalas komen panjang lebar umpama membuat cerpen. LoL :-D :-D :-D :)

    Recent blog:=- RestNrilekS on Mindless Ramblings

    BalasPadam
  12. Plain Jane? Aha,

    Hanya jauhari yang mengenal manikam. Eceh, macam tilikan nasib pulak. LoL.

    Ye la sassy. hehe :-D

    Recent blog:=- RestNrilekS on Mindless Ramblings

    BalasPadam
  13. Kalau tak keberatan, saya nak buat tag ni kat blog saya yang satu lagi 'So Pweety' sebab Mumblings tu ramai pembaca omputih (cewah, perasannya)... takut nanti kene tanya itu ini, kene buat translasi lagi...

    I'll think about this 'project' tonight... hehe (wah, terexcited pulak)!

    Recent blog:=- Such An Honor!

    BalasPadam
  14. JK Rowling? How I wish! :) :)

    Recent blog:=- Such An Honor!

    BalasPadam
  15. Tidak ada masalah nessa, baik kata nessa, setuju juga kami semua. (ahli
    semua setuju) - setuju : )

    BalasPadam
  16. tujuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu =-X

    Recent blog:=- Unexpected Decline of Productivity

    BalasPadam
  17. Ness.. u do first.. i'll wait till urmm.. christmas mari.. hhahahahaha

    Recent blog:=- Unexpected Decline of Productivity

    BalasPadam
  18. Failure is not an option? hahahaa.. abis semua bebudak tuh.. sian.. nanti tension sangat.. terikatkan sendiri dengan rotan tu.. abis abis abisssssssssssss

    en rizal mesti cam harimau belang seribu.. ganas =-O sian pelajar semoa

    Recent blog:=- Unexpected Decline of Productivity

    BalasPadam
  19. takde aircon? hhehehehe.. takpa takpa.. peluh bole tolong lembutkan rotan :-P

    Recent blog:=- Unexpected Decline of Productivity

    BalasPadam
  20. Nessa memang sassy :) baik jugo atinyo.. urmm urmm.. lagi.. cantik.. urmm.. urmm.. (tengah bodek Nessa) supaya Nessa belanja saya minum kopi :-[

    Recent blog:=- Unexpected Decline of Productivity

    BalasPadam
  21. LOL Anny! Takyah bodek la... i belanja you minum Ribena satu gelen! :-D :-D :-D

    Recent blog:=- Such An Honor!

    BalasPadam
  22. Aha, yerr memang ganas.

    Bak students komen, Incik Rizal memang sempoi tapi firm. Kalau dia moody, takut sebab bila-bila masa ajer boleh kena NGAP! LoL

    I like it. lol. :-D

    Recent blog:=- RestNrilekS on Rattan Craft Projects

    BalasPadam
  23. Aha kalau lepas Cristmas boleh la digandakan dua kali ganda. 12 perenggan. Hahaha.

    Nanti jadi, on the 12 day of christmas.. i did 12 perenggan of BM, 11 sketch perenggan, 10 ideas for BM tag, and Niiiiiiiinnnnneee more ideas.. hahaha fikirkan sampai ke no. 1 ye anny. LoL :)

    Recent blog:=- RestNrilekS on Rattan Craft Projects

    BalasPadam
  24. Unexpected decline of Productivity Anne.

    Ni mengomen nampaknya macam unexpected enthuasism of productivity aje. Ho Ho Ho :-D

    Recent blog:=- RestNrilekS on Rattan Craft Projects

    BalasPadam
  25. People people, jangan rebut-rebut nak buat tag. Apa pun kita MINUM dulu.
    LoL : )

    BalasPadam
  26. Productivity = kerjo
    Mengomen = relaxing ponya

    :-E

    Recent blog:=- New Found Favourites :)

    BalasPadam
  27. ribena? wooooooowheee.. iLike :D thanks ness :) sampai 1 gelen jugoooooooo.. bestnyo :*

    Recent blog:=- New Found Favourites :)

    BalasPadam
  28. I agree Anny! Susah tul tag BM ni! :-E :-E :-E :-E

    Recent blog:=- In the Mood for...

    BalasPadam
  29. So dat's Rizal, Nick and EMila all tagged me with this one aiyoooo! =-O =-O =-O =-O

    Recent blog:=- Keeping it Real!

    BalasPadam
  30. Thank you for the tag Rizal, ni kena letak KIV dulu hehehhe!

    Recent blog:=- Keeping it Real!

    BalasPadam
  31. And congrats to u on all the lovely awards, kena la hias RnR semenarik mungkin, tul tak? :-P :-P :-P :-P

    Recent blog:=- Craving for Unagi! **

    BalasPadam
  32. Thank you for your number 9 compliment, terus inspired to blog tonight ha ha ha! :* :* :* :*

    Recent blog:=- LiLo Back to Rehab?

    BalasPadam
  33. Selamat pagi tuan rumah RnR!

    Setelah berhempas pulas sepanjang malam tak tidur, akhirnya selesai tugasan yang diberikan. Sila la berkunjung ye.

    Have a terrific Tuesday, Rizal! 8-) 8-)

    Recent blog:=- Kena Tag Yang Paling Rumit Dalam Dunia

    BalasPadam
  34. Aha. sama-sama.

    Tapi marzie memang berbakat di dalam penulisan. Laju aja tulis. :)

    Recent blog:=- RestNrilekS on Mindless Ramblings

    BalasPadam
  35. :* :* :*

    syabas jadi yang ke tiga. hohoho

    Recent blog:=- RestNrilekS on Mindless Ramblings

    BalasPadam
  36. rasanya semua orang ada yang keliru ni.

    Sepatutnya bukan buat soalan tentang hot, cuma yang rizal tag kena buat perenggan BM sahaja. Soalan hot tu tak perlu buat. LoL. Tgk Nessa Buat baru perasan. LoL :) :) :)

    Recent blog:=- RestNrilekS on Mindless Ramblings

    BalasPadam
  37. Memang kena hias mop2 dan kibas abuk supaya tak melekat kat piala-piala utu semua. : )

    Recent blog:=- RestNrilekS on Mindless Ramblings

    BalasPadam
  38. LoL.

    Wah bersemangat. Dengan Ini Incik RnR Anugerah Piala Seri Semangat Membara Cerpen Pendek Tahun 2009.

    Terlebih semangat tu, siapa jawab soalan lagi, walhal buat perenggan aje. Whoaho

    Nessa, saya bagi 5 bintang, A+ dan 4.0 flat cgpa. hohoho

    Recent blog:=- RestNrilekS on Mindless Ramblings

    BalasPadam
  39. entri ni betul-betul rojak tapi aku suka betul. tengah senyum sendirian ni ....

    BalasPadam
  40. Aha, rojak itu memang sedap. Rojak singapura juga sedap. : )

    Teknik rojak ni biasa sahaja kalau diamalkan di blog yang bersifat peribadi macam RnR, tapi kalau diamalkan sekali-sekala di blog yang fokus, serious, boleh membantu empunya rumah sebab pembaca nampak empunya rumah ada individualiti. Kira ada"connection" ngan reader la.

    Bro tak nak buat minima 6 perenggan ka, lepas tu boleh tag pembaca bro.

    Aha! kalau bro tgh senyum sendirian, kira rojak ni sedap la ye? :-D :-D

    Selamat Hari Selasa : )

    Recent blog:=- RestNrilekS on Mindless Ramblings

    BalasPadam
  41. tu lah nampak menarik lah TAG BM ni dulu ada sekali buat TAG BM ni. Boleh consider...tungguuuuuuu. apa kata kita buat kat twitter sekali

    BalasPadam
  42. wah, kalau tag tu dibuat di twitter memang menarik dan revolution. jadik
    viral tuu merebak-rebak. huhu

    BalasPadam
  43. dulu, masa tunggu result SPM dok rumah maksu kt Kuantan, belajar mengayam rotan..buat cermin dll

    skrg..tangan dah keras!

    Recent blog:=- I’m a Sherlock Holmes in the making

    BalasPadam
  44. fuyooh... dapat 4.0 flat cgpa!!! Hari ni memang dalam sejarah! TQ TQ =-O =-O :-D :-D

    Recent blog:=- Kena Tag Yang Paling Rumit Dalam Dunia

    BalasPadam
  45. Aha, memang nessa, kira Honors List tu. Whoaho! ho ho ho

    BalasPadam
  46. Hi Rizal!! wahhh I am confused *pengsan* :-D :-D :-D

    Recent blog:=- Music Monday - Hey Jude by The Beatles

    BalasPadam
  47. oh u mean no need to do the tag?? *DONT_KNOW* *DONT_KNOW* *DONT_KNOW*

    Recent blog:=- Music Monday - Hey Jude by The Beatles

    BalasPadam
  48. Mon, olla Happy tuesday, No need to do the BM questionnaires, but you are
    required to do that simple karangan BM , minima 6 perenggan. Ahaha.
    lol

    BalasPadam
  49. but do a karangan with the Tajuk : Saya Seorang Blogger...like dat??? *DONT_KNOW* *DONT_KNOW* *DONT_KNOW* :-D :-D :-D

    Recent blog:=- Music Monday - Hey Jude by The Beatles

    BalasPadam
  50. Haha, dont pengsan here.

    Just restnrileksing only here :-D :-D

    Recent blog:=- RestNrilekS on Mindless Ramblings

    BalasPadam
  51. confused! confused! LOL!! but thanks for tagging me Rizal and congrats on yr awards woot!!! :* :* :*

    Recent blog:=- Music Monday - Hey Jude by The Beatles

    BalasPadam
  52. eh bagaimana pula orang no.2!!! Katakan sesuatu kepada orang no.2!!! :-P :-P :-P

    Recent blog:=- Music Monday - Hey Jude by The Beatles

    BalasPadam
  53. bro..best plak tag ni..erm..pantun raya pon x abes lagi ea...heheh~

    salam aidil adha :-D

    Recent blog:=- Buat Semua Pencinta Buku dan Pembaca Yg Suka Baca Buku..!

    BalasPadam
  54. Aha
    Salam Perkenalan Ratu Salju.
    Kalau Rajin mari lah singgah ke sini selalu.
    Kalau nak tukar pautan pun boleh,
    eceh, apa kata Ratu Salju buat, musti nanti boleh bagi kepada yang lain-lain
    dalam keadaan salju nyaman angin bayu bertiup pagi. Ahahaha
    Terima Kasih datang singgah ke sini : )

    BalasPadam
  55. Salam Kak Jie.

    Terima Kasih bertandang ke sini. La kenapa tak maklum awal2, rumah RnR ni tengah berselerak. Haha.

    Wah, Boleh menganyam?

    Tak pa, rasanya kemahiran tuu ada cuma terpendam aje kot Kak Jie.

    :) :) :)

    BalasPadam
  56. Kak Jie,

    baru perasan gambar kak jie seksi la. hehe

    BalasPadam
  57. Kata 6 perenggan. Aku nampak 1 jer plus 1 pantun. Mana 5 perenggan lagi Incik R&R oiiii?

    BalasPadam
  58. Aik mana ada perenggan. Cuba semak balik tu

    Bukan ka tulis baris bukan perenggan. Hehehe

    Perenggan dah kena jadi pinggan buat hidangan ketupat pulut. Ho Ho Ho :-D

    Recent blog:=- RestNrilekS on Mindless Ramblings

    BalasPadam

Terima kasih bertandang ke RestNrilekS. InsyaALLAH. Setiap komentar akan cuba dibalas. Sila langgan jika anda suka RestNrilekS : )