Anger : Made With Ipad Paper

I was angry towards the end of last week. Well, the theme was betrayal, deceit, power and money.  Demit! (my softer version of saying Damn It), it sounded like a Telenova filem. o.O So, i channeled all that rage by drawing on Paper (Ipad apps).  Took me around 5 minutes to finish. Yahoo!! Too bad Illustration Friday theme for this week isnt Rage, otherwise, i would have a submition.

Illustration, Ipad Paper
Since drawing "Rage" wasnt healing, hehe, i thought of doodling.  So, armed with pen, pencils and markers, i doodled.  Tada!! Cun Melecun tak? (Perasan sendiri.. keh keh)  It has been quite some time since i last drew on paper.  I enjoyed every minute of my doodling time.  Doodling is always very therapeutic, at least for me.  The vine like subject has become sort of my doodling signature.  Perhaps, i should mix other subjects  in the future. In the meantime, i ll stick to what i do best.

Doodle and Illustration
From one mirror frame to one another.  How time flies.  I am now on my third doodle.  I hope i can finish seven before this coming Ramadhan.  Wish me the best! : )

Have a great day everyday : D !


 Till next time.
[Please share if you like / Sila Kongsi jika sudi : ) ]

31 ulasan:

  1. Rajinnya mewarna...
    Kalau minat, apa pun kita boleh buat kan..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe.

      Tu laa dah lama tak melukis dan mewarna. Nampak frem kosong, tu yang gatal tangan melukis dan mewarna aka doodle. Hehe

      Padam
  2. Assalam,
    Lukisan tetap terbaik walaupun sedang marah, hehehe
    apa aplikasi ipad yang bro guna untuk lukis tu?

    BalasPadam
    Balasan
    1. waalaikummusalam

      Terima kasih, tapi lukis marah marah ni susah. hehe. Sebab selalu bila melukis tgh suka2.

      Ohh aplikasi ipad yang guna tu namanya "Paper". Best ap tu.

      Padam
    2. terima kasih..
      nanti nak install aplikasi tu.. mesti anak2 suka

      Padam
    3. Sama-sama.

      Bamboo wacom paper pun menarik juga bro untuk dipasang. Ada fungsi pinch n zoom, lepas tu boleh letak gambar : )

      Padam
    4. lepas ni boleh dicuba Bamboo wacom paper tu.. terima lagi bro kongsi info

      Padam
    5. Sama-sama.

      Paper lagi awesome kalau untuk lukis sebab sistem enjin inkling dia. Bamboo sedap buat notetaking. Budak budak leh conteng la. Ada marker cam cam saiz. Free version semua pen bagi. Hehe.

      Padam
  3. seronoknya jadi org berbakat ni. saya cemburu.. (",)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih sebab tandang ke RestNrilekS.

      Biasa sahaja, semua orang ada kelebihan dia tersendiri : )

      Padam
  4. nak 1 frame tu... u buat sbg kad raya untuk i yek... hihihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ehhh mummy..

      Bukan pokchik dah bagi ke ari tu satu... o.O" Ke terconfused sekejap. Hehe.

      Besarnya Kad Raya. hehe

      Padam
  5. 5 minit to finish huhuhuhu klau nor 5 jam pun xdpt hasil mcm tuh. ntah apa yg jd hehehhehe....
    p/s : jgn lupa ek frame satu

    BalasPadam
    Balasan
    1. 5 minit yang atas, yang frem tu berjam-jam.

      Pengsan dah ni semua nak. Keke.

      Padam
    2. mr.rnr perlukan bantuan ke??? kalau perlu, katakan sahaja saja pada...

      Padam
    3. Tak per. tapi ingat memang nak kena scout lagi la frem tu.

      Padam
    4. hahaha...bukan bantuan tenaga saya,,, tapi dengan bantuan "POWER ROOT ALI CAFE..." hehehe ;b

      Padam
    5. Ya ALLAH.. (Gaya Terkejut). o.O Hahaha

      Padam
    6. kekeke..(Gaya gelak sambil mata tertutup)hehehe

      Padam
  6. wahhh... hasil kerja yang terbaik... kemas dan cute... macam mr.rnr... Tahniah!!!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Cis. haha

      Bila lagi nak pick up perancangan? Kena cepat ni. Hehe. Masa tak tunggu nanti tertinggal. Hehe

      Padam
    2. betul2... InsyaAllah... dalam proses...

      Padam
  7. Balasan
    1. Once in a bluemoon mah.

      Angry because of that Insidious ending. Hehe.

      Padam
  8. Orang kreatif ni conteng-conteng pun jadi cantik! :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih.

      Busan-busan tu yang conteng-conteng. :D

      Padam
  9. very creative. if tiada emosi, tidak kreatif rasenya? betul? kalau jiwa atau emosi kosong maka hasilnya pun nampak tak hidup.. ye? haha. agak je. btw, all the best for ur doodle-ing....! ;)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima Kasih.

      Kalau buat tak dak emosi atau tengah tak "passionate", memang conteng2 jadi cakar ayam. Hehe. Suka doodle sebab masa ni diam kira macam sesi terapi. Tangan menconteng, otak dok fikir cam meditasi. Haha

      Padam
  10. pandainya.. mmg rizal seorg yg berbakat..

    BalasPadam
  11. CIK TOM telah meninggalkan ulasan baru pada catatan " Art Rage or Doodle Theraphy? " anda:

    pandainya.. mmg rizal seorg yg berbakat..

    Rizal : Terima Kasih Cik Tom dan terima kasih datang.

    P/s : Sori komen tak keluar kat sini tapi ada nampak kat emel.

    BalasPadam
  12. QUANTUM BINARY SIGNALS

    Professional trading signals delivered to your mobile phone daily.

    Follow our signals today and make up to 270% per day.

    BalasPadam

Terima kasih bertandang ke RestNrilekS. InsyaALLAH. Setiap komentar akan cuba dibalas. Sila langgan jika anda suka RestNrilekS : )