Ipad Paper cartoon

Ipad Paper cartoon2

Ipad Paper cartoon3

Ipad Paper cartoon4

Ipad Paper cartoon5

Ipad Paper cartoon6
Kali ini, sengaja membuat entri lukisan bercerita.  Senang tak payah menaip banyak-banyak.  Terus cerita atas kertas digital.  Tukar arah ambil angin baru sekejap. Lukis pakai aplikasi "Paper" Ipad.  Enam mukasurat semuanya.  Saya rasa syioklah pulak masa lukis, tapi itu mungkin saya yang syiok sendiri.  Haha. (`')"

Drawings / Illustrations made with Ipad "Paper" app.  Hope you enjoy.  Have a great day ya. : )


Till next time.
[Please share if you like / Sila Kongsi jika sudi : ) ]

32 ulasan:

  1. Best lah Rizal post bergambar ni.. macam baca komik.. hahahha.. keep it up.. and i noticed you pun rewards lagi for your visitor.. apa macam response so far..manalah tau.. LJ nak ikut jejak Rizal...hehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih. Sengaja buat macam ni. hehe. Sebab nak taip panjang2 tak larat depan komputer. Ni boleh buat sesambil tengok tv.

      Baru lagi, mungkin ingat nak naikkan rewards tu, sebab rizal ni pun bukan selalu buat entri. Berjinggut la nak tunggu 10000 mata. hehe.

      Baru dalam minggu lepas pasang.

      Hehe

      Padam
  2. wow that's a fun app..great for artistic mind ppl like u! :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Olla, it is indeed a fun app. Hehe. I feel like i always have a mini notebook with me all the time. : )

      Padam
  3. wow!!! verry interesting... lepas ni kena lah kumpul DUIT, nak beli IPAD!!! hahaha.. ;b

    BalasPadam
    Balasan
    1. WoW!! yer? Hehe.

      Kumpul jangan tak kumpul. Beli Ipad jangan lupa beli versi internet, Kalau tak dapat "Bessstttt Sangggatttt" Hahaha

      Padam
  4. Saya suka la baca cerita macam ni! :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Mencuba sahaja. Tapi tak pasti la lain kali menjadi ke idak. Ngehee

      Padam
  5. Balasan
    1. I like because you like itttt tooo.. Hehe

      Padam
  6. best post ni.. kreatif .. lawa lak katun tu. :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih zuls.

      Saje tukar angin gaya entri.

      Selamat hari minggu dan selamat menyambut ramadhan.

      Padam
  7. wah bgsnya..suka katun ni comel.. rindu mak kt kmpg...huk2

    pndinya lukis ..mmg kreatif... tp xnak letak watermark ke kat gmbr?? skang kan byk kes suka curi gmbr/ copypaste pastu mengaku gmbr tue yg dia buat.. suggestion better letak watermark.. =)

    BalasPadam
  8. Agak hebat kalau menggunakan jari. Ke stylus? LIKE!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Fani, guna jari je. Mula-mula memang tak biasa. Tapi lelama okay je. Ada pakai stylus targus sebelum ni, tapi dah lunyai. Member ada donate stylus warna pink. Keke. Tak pakai pun, sebab dah selesa guna jari.

      Padam
    2. Ada try pakai apps Bamboo Paper? Yg tu ada ala pressure sensitive sket. Best utk conteng2 tapi masih tak biasa kalau guna jari. Ingat nak buat pembedahan menajamkan jari lah...

      Padam
    3. Ada, dulu sebelum Pakai "Paper" pakai "Bamboo Paper". Untuk ambil nota. Bamboo best sebab boleh pinch n zoom. Tapi sekarang note taking lari ke "Notability". Sketch Book Pro dan ARt Rage pun guna gak untuk kerja2 serious.

      Tapi bab, kira macam buat nota, atau quick sketch ala Moleskine, memang pakai "Paper" je.

      Ntah, macam dah syiok guna jari je. Dah tune jari tu, jari telunjuk macam iklan digi. Nak elak2 garisan lain, kadang2 pakai ibu jari gak. haha

      Padam
  9. Hi Rizal! Wow u lukis ni ke? :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Aloha Marzie. Selamat Hari Isnin. Ha ah, Rizal yang lukis. : )

      Padam
  10. Betul tu, tolong mommy sapu rumah, tapi meows tak blh pegang sapu huhuhuh! Love the cartoon ilustrasi, memang berbakat Inche Rizal ini, syabas! :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Meow memang tak boleh pegang penyapu, tapi meow boleh gerak-gerakkan ekor dia masa duduk kira macam sapu kat lantai. Thanks for liking. : )

      Padam
  11. Tak faham kenapa komen Cik Tom ni Tak masuk la. Bagi pihak ciktom.com hehe :

    "wah bgsnya..suka katun ni comel.. rindu mak kt kmpg...huk2

    pndinya lukis ..mmg kreatif... tp xnak letak watermark ke kat gmbr?? skang kan byk kes suka curi gmbr/ copypaste pastu mengaku gmbr tue yg dia buat.. suggestion better letak watermark.. =)"

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih Cik Tom. tak tahu pula kenapa komentar Cik Tom tak masuk kat sini. Tang watermark tu, tak pe lah. Dah letak creative commons dah mycopyright. Kalau orang curik juga, tak boleh buat apa la. Hehe.

      Terima kasih sebab bagi saranan. : )

      Padam
    2. eh kenapa komen ciktom xmasuk?? sobb2222...

      Padam
    3. Aha, kali ni baru komen Cik TOM dengan avatar strawberri tu masuk. Hehe. Straberi ke tomato?

      Padam
  12. Assalamualaikum,
    Ilustrasi dan cerita macam ni cukup menarik.. memang seronok baca sambil tengok ilustrasi cantik..
    salah satu kelebihan bro yang tak semua orang boleh buat..

    BalasPadam
  13. Waalaikummusalam.

    Terima kasih. Tak pernah cuba, tu yang terdetik nak buat. Bulan puasa ni pun tak tahu nak cerita apa kat blog ni. Haha.

    BalasPadam
  14. Smart ceritaa macam ni.. i like it

    BalasPadam
    Balasan
    1. Mekasih . Tengah tangan gatal nak menconteng-conteng kasi skill naik kembali. Ngehee .

      Padam
  15. ni kira lukis guna ipad la...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haa ahh, yang kartun dan work semua tulis "madewithpaper" memang pakai ipad. Beralih arah melukis secara digital pulak. : )

      Padam

Terima kasih bertandang ke RestNrilekS. InsyaALLAH. Setiap komentar akan cuba dibalas. Sila langgan jika anda suka RestNrilekS : )