Cat Ipad Paper Apps
Ini kucing-kucing yang pernah dibela : )
Another illustration / drawing using new ipad Paper app.  RestNrilekS Cat History. So far, i ve had six happy cats experiences. Hehe.

Sekarang, jom layan pula Seni Lukisan Cerita Incik RestNrilekS.  Syiok pula lukis-lukis guna "Paper" ipad ni.  Tak payah nak pening kepala sangat.  Angkat jari telunjuk dan terus conteng.  Tapi SEO tu tak le mantap.  Pedulikan itu seo dahulu. Sila layan... Yesss!!!  :D

Ipad Kawan2
Jom layan cerita masa kecik-kecik
Ipad Paper TV
Dulu-dulu tv mana ada mula pagi.  Kena tunggu sebelah petang baru boleh tengok.  Lepas tu jam dua belas malam sudah habis.
Ipad Paper Main2
Jam 5.30 baru keluar jumpa kawan main.  Sebab hari-hari ada cerita.  Voltron, Thundercats, Smurfs yang dihiburkan dengan iklan makanan jajan Ding Dang dan Tora datang lagi!! : )

Ipad Paper Sketch: Main





Ipad Paper Sketch: Kejar2


Ipad Paper Sketch: Cartoon

Ipad Paper Skecth : Best Sangat
Oh Tidak!!
Itu dia cerita masa kanak-kanak dahulu.  Dulu masa kanak-kanak dahulu sedap je rasa kehidupan (tak perasan la masa tu masalah yang kita rasa pun bukan besar mana pun masalah).  Rindu memang yer, tapi kalau minta patah balik masa tu, tak wajar la.  Sekadar boleh dijadikan memori kehidupan : )

Till next time.


[Please share if you like / Sila Kongsi jika sudi : ) ]

28 ulasan:

  1. what a wonderful memories...yelah time aza pun cam tu..tp time ptg kul 4.30 berlari balik dr sekolah agama cz nak tgk citer jepun maero attack,pastu sambung dgn citer2 kartun..kalu ade geng main ptg tu mmg on je apa2 game, seronok sgt main til magrib..kalu takde geng or ujan..tido jerlah..zmn kecik kecik dulu..hihihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haha, memang, zaman kecik2 best. Longkang depan rumah boleh nyorok. Sekarang bila pandang balik, musykil je camne longkang ni dulu masuk boleh nyorok. Haha.

      Maero attack, tak boleh ingat bila fikir balik lontaran sommersault berputar tu. Hehe.

      Main game memang sampai maghrib, sampai kena jerit panggil balik. Haha. Tak best kalau hujan. Haha.

      Padam
  2. Hahaha.. Kena main kawin-kawin? :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kena dera bila kaum hawa mengambil alih tahta dan tampuk pemerintahan permainan waktu petang. Haha :D

      Padam
  3. ala comelya... suka tgk...nak belajar..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe. Terima kasih sebab suka.

      Haaa kali ni komen Cik TOM ada. Memang musykil sebab hari tu tak keluar langsung : )

      Padam
  4. comel,comel,comel...;b
    terase mcm berada dalam lukisan ni plak dah... terus berkhayal bile tgk lukisan ni...
    TERBAIKKKKK........ ;O

    BalasPadam
    Balasan
    1. Pehhh hebat tu jay, kalau boleh terasa sampai dalam lukisan. Saya yang lukis ni pun tak terasa lagi sampai camtu. Kena belajar ilmu ni. Keke.

      Mekasih : )

      p/s : tenet pakai line incik ehsan ka? : )

      Padam
  5. lukisan 'best sangat' adalah yang best sangat...ha..ha..ha.. Tapi terfikir pulak..yang jadi pengantin lelaki tuuu..en. rizal ke? alamak!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haha "Besstttt Sesanggaattttlah.." ngehee

      Yang jadi pengantin tuu mangsa. Nampak ada gambar orang lari tu, hehe. kita sempat lari daaaa :D

      Padam
  6. mmg berbakat... sy nk anta kt magazine lukisan kamu nih hihiihih boleh???

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima Kasih, Bakat biasa biasa sahaja. Nak anta kat magagine mana pulak tu? haisssshhhh segan daaa : D

      Padam
  7. Hallo Mr R&R! Wah, wah ada cartoon. Very nice. You should keep this up. Very interesting :) Dulu Nessa pun ada main kahwin2... hahaha... adoi... tapi feveret sememangnya main masak2! Ramuannya daun kering, bunge, batu, ranting kayu, pasir... LOL!

    Yeah, I think if you sent to a magazine, boleh jual your drawings ni. Sedikit ada macam lukisan Jepun. I laik!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Olla Nessa, lama tak nampak nessa. Nessa sihat?

      Saja lukis kartun. Kira tukar angin. Ohhhhh main masak masak tuuu ada gak. Yang jadi mangsa, selalu, bunga dan daun kering. Kalau kami dipaksa, sure ada flame lah, sebab main bakar-bakar. Lepas tu dari masak-masak terus jadi unggun api. Haha.

      Buat masa sekarang tak terfikir pun nak hantar mana-mana. Nak fokus, kat "revive" balik ini restnrileks. Haha.

      Happy days Nessa.

      Padam
  8. hahahaa best lah! mango malu lah nak main kawin2... mau kawin terus kawin beneran hihihii... main sep tu mango dah hampir terlupa, main tu pun best :) main getah pun best :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe. Terima Kasih Manggo.

      Yang dalam gambar tuu memang malu tapi terpaksa sebab ada bouncer. Haha.

      Main sep lepas tu kadang2 main polis n three (sebenarnya polis sentry one two jaga). Haha

      Padam
  9. Wahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh.. memang lama tak singgah sini. Aku suka sangat dengan conteng conteng si Rest n very Rileks nih. Really very nice.. bole dijadikan buku cerita :D

    Your strokes are so fluid... i like i like... mungkin satu ari bole dijadikkan buku ye. I will surely buy :D

    Thank you for sharing your cerita cerita time kecik kecik dulu... i suka main masak masak when taim kecik last time :D

    i pon suka Smurfs.. and Thundercats :D

    Have a wonderful day ahead Incik Rest n rileks :)

    p/s: i got lots and lots and loads of gambaq kucing lately... show u someday.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Olla anny. Yer memang lama tak singgah sini. Rizal pun baru sajer nak pick-up balik RestNrilekS ni. Ngehee. Wah, idea tu any, boleh buat buku conteng-conteng macam empunya blog conten-conteng.com tu. Hehe

      Owhh fluid ke any? Tak perasan pulak. Rasa ada juga kadang2 jaggered.

      Haha, masak-masak tu kawan2 selalu main juga. Musti pokok bunga ( bunga dan daun) jadi mangsa kena petik. Kunun2 masak sayur. Haha.

      Thundercats, yesssss..

      Wah ada gambar kucing : ) Tengah cari "stroke" untuk kucing edisi restnrileks : D

      Padam
  10. comel-comel belaka kartun ni

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih wazy. Salam Ramadhan : )

      Padam
  11. heheheh.. cute cute... me like!
    hmm.. pasal SEO tu.. make sure you name your gambar elok2 .. sebab google crawl images too :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe. Terima kasih sebab like. ngehee.

      Orait, gambar-gambar tu semua akan di tag namanya : )

      Salam Ramadhan

      Padam
  12. Assalamualaikum,
    Memori zaman kanak-kanak memang seronok untuk dikenang.. terutamanya bab kahwin2 tu, hahaha...
    Ilustrasi ni cukup menarik.. kreativiti di hujung jari telunjuk :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Waalaikummusalam wbt.

      Memori masa kanak-kanak memang best. Kekeke. Game kawin tu, budak pompuan sure petik bunga, lepas tu baling tabur kat atas kunun meriah. Hahaha.

      Kreativiti hujung jari telunjuk sampai juling sebab app ni tak boleh pinch n zoom. Hahaha

      Padam
  13. org kalau dah berbakat, lukis gune apa2 pun terer... ;)

    terima kasih add blog sy dlm bloglist ye.. sy akn add restnrileks nanti dlm blog khas utk bloglist ;)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih. : )

      Oh add tu tak pa, rizal gunakan kat RnR untuk mudah nak tengok kemaskini bila nak bogwalking : )

      Padam
  14. Seronok tengok lukisan Encik R&R ni.
    Masa dulu, banyak permaian yang menjadikan badan sihat.
    Lepas tu, kita "Minum Milo anda jadi....sihat dan kuat."
    Kanak-kanak sekarang, kesian kan?
    Tak berpeluang merasai keseronokan bersosial secara sihat.
    Kalau tak pergi kelas tusyen, kelas piano, kelas renang, tengok TV atau layan game memanjang.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima Kasih Kak Long.

      Betul2 tu, dulu banyak main kat luar, jadi bersosial tu jadi satu kemahiran. Gaduh tu biasa la, tapi baik juga lepas tu.

      Aha, tu la, Minum Milo anda jadi sihat dan kuat : )

      Yes, berapa tahun dulu ps2, psp nintendo, la ni ipad tablet komputer. Kena ajarkan mereka biasa keluar dan smell the real world. Ngehee.

      Asyik terperap bila orang datang, mula menyorok. Ngehee

      Padam

Terima kasih bertandang ke RestNrilekS. InsyaALLAH. Setiap komentar akan cuba dibalas. Sila langgan jika anda suka RestNrilekS : )