-->
Assalammualaikum wbt.

Kita semakin menghampiri Syawal.  Terlalu awal untuk ucapkan Selamat Hari Raya kah?  Mungkin tidak kot.  : )

Kad Raya Aidilfitri 2012
Hasil Kerja conteng secara "old school" di atas buku Moleskine.  Ditepek di atas Facebook pada 5 September 2010.
Semenjak menggunakan Ipad dan muatturun aplikasi "Paper", jarang sudah menconteng di atas moleskine.  Rindu juga tangan nak menconteng dalam buku Moleskine.  Hampir dua tahun sudah hasil di atas.  Melukis-lukis conteng sambil tengok drama Ramadhan hampir dua tahun yang lalu.

Selamat Hari Raya Aidilfitri 2012
Kali ini menggunakan aplikasi Ipad "ProCreate" untuk mencipta semula versi digital ucapan Selamat Hari Raya AidilFitri 2012.
Ucapan Selamat Hari Raya Aidilfitri 2012 edisi digital dengan idea yang lebih kurang sama.  Conteng menggunakan "ProCreate" setelah lihat Incik KulanzSalleh conteng-conteng guna "Procreate" juga : D.  Tak boleh jadi ni.  Haha.  Ada "Art Rage", "SketchBook Pro" dan "ProCreate", tapi rasanya, lepas ni serasi guna "Paper" dan "ProCreate."

Sempena bulan Ramadhan yang baik lagi mulia, Incik RestNrilekS ingin ucap Maaf Zahir dan Batin kepada pembaca RnR jika ada salah dan silap. Selamat Hari Raya Aidilfitri dan semoga ceria menyambut bersama keluarga tersayang.  Terlalu awal ka? Ngehe

Err entri ini sudah tersasar dari konsep Wordless Wednesday.  Haha.

p/s: Kad raya dah mula terbang.  Pengsan terkehel jari.  Haha.
p/p/s : Imbuhan reward di RestNrilekS dibawa ke bulan Ogos menjadi rm44

Sehingga Lain Masa dan Selamat Hari Yang Baik : )
-->

Enter your email address:


Delivered by FeedBurner
[Please share if you like / Sila Kongsi jika sudi : ) ]

40 ulasan:

  1. Menariklah aplikasi yang boleh buat kad ucapan tu! Tu yang rasa macam nak pakai iPad jer lepas ni! :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Memang menarik guna Ipad ni. Kalau pandai muat turun aplikasi, memang boleh ganti lappy. Sekarang guna Ipad ajer untuk semua kerja ofis termasuk kerja seni dan kerja biasa.

      Haha, boleh la angkat lepas ni Ipad. :D

      Padam
  2. Selamat Hari Raya Rizal! going anywhere this Raya? very cute lah ur drawings! :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Thank You Mon. Havent planned yet where i will be going? M asking for a two week break, and dunno my bos bagi lepas atau tidak. Haha.

      Padam
  3. happy WW too! haha me long time no WW so i think it's abt time :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haha, i dont think mine is a wordless wednesday, more of a Wordu Wednesday. LoL.

      Tak tidur lagi : D

      Padam
  4. haha..menarik...takdelah terlalu awal..ok la kot

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih.

      Selamat Hari Raya Aidilfitri

      Padam
  5. semakin rajin dan cantik hasil dari ipad 3.. apapun sy suka... hihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Mekasih. Tu diaaa, ayat skema tak hengat. Kua kua Kua

      Ipad Mini 7 inci nak keluar, boleh le ida pakai kan? Ngahee

      Padam
  6. Tq encik rizal....

    kita nak gantung kad raya le...

    BalasPadam
  7. Cool.. sleamat Hari raya juga, maaf zahir batin

    BalasPadam
    Balasan
    1. Selamat Hari Raya, Maaf Zahir Batin juga : )

      Padam
  8. Ini memang kad raya yg meriah sekali.. best best!!! Your strokes are so alive.. best best!!
    mungkin terlalu awal untuk mengucap.. tapiiiiiiiiiii.. aku takut lupa pulak nanti...
    Selamotttttttttttttttttttttts Hari Raya Incik Rizal & Maaf Zahir Batin!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Allo Anny. Hehe

      Kalau anny komen, musti Incik RnR terhibur sebab cara anny komen sungguh ceria dan bersemangat. Whoaho!!

      Strokes so alive? ishhhh Incik RnR pun tak reti nampak itu garisan sungguh idup. Hebat mata anny. Tapi.... tima kasih la puji (hidung kembang) haha.

      Wokeh, itu ucapan Incik RestNrilekS terima dan simpan baik baik dalam baju melayu raya nanti. Hehe.

      Terima kasih datang komen anny : D

      Padam
  9. comelnya boleh buat kad raya versi digital..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih cik tom. Kira ucapan digital tu. Hehe

      Padam
    2. slmt hari raya..ciktom br update..jom update blog..heee

      Padam
    3. Selamat Hari Ray. Sudah kemaskini juga. Kemaskini Kilat macam banjir kilat. Ngehee : )

      Padam
  10. jgn lupa poskad yer incik hihihihi... like it very very much

    BalasPadam
    Balasan
    1. Poskad? Hehe, Nak yang Saiz rm3 ke rm5. Kekeke. : D

      Padam
  11. Selamat Hari Raya Incik rehat...Mohon maaf jugak kalu ade salah silap.

    boleh lah rest n relax cuti raya ni.. tapi hopefuly blog incik rehat tak berehat k..2minggu cuti tuuu..bos kasi lepaske?yang sorang da sangkut time meeting aritu..hehehe

    Selamat Bercuti..Jgn lupa bwk kuih raya lepas masuk ofce..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Selamat HAri Raya juga. Samalah kita.

      Hehe. Yer le kot restnrileks cuit-cuti ni. Tu la harapannya.

      Tak tahu, le bos bagi ke idak. 7 hari je mintak. Mana dua minggu. Haha.

      Kalau tak lepas, nak mintak cuti standard raya dan sehari sebelum merdeka day.

      Memang kena bawak sebalang kueh. Sebab nanti musti ada teko bertuah raya :D

      Padam
  12. iPhone boleh tak ? ke tk sesuai sbb button kecik ?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kat apple store tu mungkin ada application yang sesuai. Tapi skrin kecil ni memang payah sikit nak buat lukis-lukis.

      Cam rizal, skrin palaing minima untuk lukis 8" Ngehee

      Padam
  13. Assalamualaikum,
    Selamat menyambut Hari Raya Aidilfitri.. nak ucapkan awal-awal takut tak sempat pula nanti, hehe...
    kad raya versi digital Procreate tu memang terbaik.. :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Waalaikummusalam.
      Selamat menyambut hari raya juga. Procreate tu terus beli sebab tengok bro pakai. Sebelum ni fikir2 juga. Ngehee

      Padam
  14. selamat hari raya bro..iphone 4s boleh tak guna paper nie.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Selamat Hari Raya Aidilfitri juga. Iphone4s memang tak boleh guna sebab paper dan procreate aplikasi khas untuk ipad. : )

      Padam
  15. Selamat Hari Raya Aidilfitri, saudara (:

    BalasPadam
    Balasan
    1. Selamat Hari Raya Aidilfitri saudari. Terima kasih singgah di RestNrilekS : )

      Padam
  16. Happy Hari Raya Rizal and gang! Love the cards! :)

    BalasPadam
  17. Wish I could draw and create my own Raya cards... ;)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kad raya media prima chantek warna dia. I loike. Ha ah, pesal lahh rizal tak cetak kerja atas jadikan kad raya. Lol. Silly me. Tampal dalam kad raya, aiyoo tertebal, harap setem 50sen itu cukup. Ngehee

      Padam
  18. Incik Rizal.. aku takut ucapan ku yg lamo lamo tuh tak ada di poket baju melayu mu.. jadik...

    SELAMOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOTTTS HARIIIIIIIIIIIIIII RAYOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO AIDILFITRIIIIIIIIIIIIIIII :p bergumbiro ye... makan banyak banyak and masak sedops sedops ye.. :) sekarang suda kuat mercun berbunyi di sini... have a great Raya!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Olla Anny,

      Ampun ya ambil dekat seminggu baru balas. Ni kes raya punya fasal. Ngehee. Terima kasih atas itu ucapan "SELAMOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOTTTS HARIIIIIIIIIIIIIII RAYOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO AIDILFITRIIIIIIIIIIIIIIII" (nasib baik ada fungsi kopi pes. Ngaga!!

      Selamat Hari Yang Baik Ann :D

      Padam

Terima kasih bertandang ke RestNrilekS. InsyaALLAH. Setiap komentar akan cuba dibalas. Sila langgan jika anda suka RestNrilekS : )